Следвайте Гласове в Държавна фирма ще извършва дезинфекцията на влизащите превозни

...
Следвайте Гласове в Държавна фирма ще извършва дезинфекцията на влизащите превозни
Коментари Харесай

Държавна фирма поема златния гьол на ГКПП Капитан Андреево

Следвайте " Гласове " в 
Държавна компания ще прави дезинфекцията на влизащите транспортни средства от Турция през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ".

Днес частната компания, извършваща тази активност, ще получи предупреждение за преустановяване на контракта. Той изтича на 12 март 2023 година. Това заяви пред публицисти служебният министър на земеделието Явор Гечев, който извърши рутинна инспекция на лабораториите на границата, представен от Българска телеграфна агенция.
Министърът акцентира, че волята и на президента е била страната да влезе в собствеността и на така наречен " златен мочур ". Ще бъде направена нарочна компания, която ще се ръководи най-малко от 5 институции, измежду които Министерството на превоза, Национална агенция за приходите, Национална работа " Полиция ", акцентира Гечев.
По думите му по този начин цялата страна ще стои монолитно на границата. " Златният мочур " работи, когато има епидемиологична конюнктура и опасност от заболявания и специалистите считат, че е удачно дезинфекцията да продължи, сподели министърът. Размерът на таксите ще остане същия - 5 лв. на лек автомобил, 25 на тежкотоварен. Всички доходи ще влизат в страната. Държавата работи по цялостна стратегия във връзка с разширение на пунктовете, заяви Гечев и добави, че се създава стартирането на хранителен надзор на влизащите артикули посредством жп превоза.

 

Снимка: Българска телеграфна агенция
Само и само страната работи на границата и частни компании не са обработвали нито един товар и камион, акцентира Гечев, помолен да разяснява активността по фитосанитарния надзор. По думите му с новата държавна лаборатория, позиционирана в София Тех парк, потенциалът се е удвоил, в случай че досега са обработвани по 25-30 проби, в този момент са двойно.
 

Снимка: Българска телеграфна агенция
Фитосанитарният надзор на границата ще бъде обособен в повсеместен нов поток. Изчистихме публичната поръчка за създаване на държавна лаборатория от свързването й с съответни пространства, разяснява Гечев.
Тя ще бъде пусната в края на тази, началото на другата седмица.
Опитали сме се да е усъвършенствана и усъвършенствана, като поръчката е за изцяло съоръжение за четири тандема, сподели министърът. По думите му сега гръцки лаборатории вършат референтните проби. За това е значимо ние да създадем обикновено функционираща лаборатория, с цел да проработи като референтна, сподели още той.
 
Източник: dnes.dir.bg
 
 
 
 
 
10 Яну 202311010 Яну 2023164110 Яну 202387810 Яну 202329410 Яну 20239610 Яну 20231398КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Яну 20231311724 Дек 2022369310 Яну 202310728 Дек 2022800
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР